Teatrul Gong

Teatrul Gong

 

 

La stabilirea pretului biletelor de intrare la spectacole s-au avut in vedere prevederile:
Legii nr. 71/2018 pentru modificarea art. 84 alin. (1) și (4) din Legea educației naționale nr. 1/2011,
LEGEA nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap1) – republicata

 

Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG, din Sibiu, înființat în anul 1949 în jurul unei diversități de practici și expresii culturale, este o instituție publică de spectacole cu un repertoriu bogat, printre care se numără atât spectacole de animație cu păpuși, cât și spectacole cu actori la vedere.

Fiind un teatru cu o îndelungată tradiţie în România, de altfel și una dintre primele instituţii profesioniste de gen din ţară, Teatrul Gong se ocupă de educaţia şi formarea artistică a copiilor şi tinerilor folosind cele mai noi şi diverse  forme de exprimare ale artei teatrale şi ale artei animaţiei, printr-o gamă de spectacole de diferite complexități problematice, pornind de la factorul educațional, până la cel al divertismentului și al instruirii de gândire și percepere.

Creându-şi propria individualitate şi recunoştinţă pe plan naţional, prin parteneriatele şi proiectele sale bilaterale internaţionale, Teatrul Gong își susține atât caracterul unic, cât și popularitatea, ajungând astfel să reprezinte România la cele mai importante evenimente culturale internaţionale din Europa, America, Africa şi Asia.

Importanţa de necontestat a acestei instituţii o constituie şi faptul că este singurul teatru din România ce deține o secţie germană de teatru de animaţie pentru copii, care funcţionează, cu o mică întrerupere de patru ani, încă din anul 1950. 

În prezent, teatrul are peste 60 de spectacole în repertoriul permanent, realizate în perioada 1993 – 2018, numărul spectacolelor în premieră, de la înființare și până azi, depășind cifra de 450. Dintre acestea amintim: „Cenuşăreasa”, „Pinocchio”, „Alice”, „Scufița Roșie”, „Rapunzel”, „Muzicanţii din Bremen”, „Das Riesenradieschen”(ro. Ridichea Uriașă), „Der Froschkönig” (ro. Broscuța Fermecată), „Die drei Schweinchen, die...eigentlich vier sind” (ro. Povestea celor trei purceluși...care sunt patru), „Cel mai mare Gulliver”, „Harap Alb”, „Crăiasa Zăpezii“, „Vrăjitorul din Oz”, „Scamatorii ”, „Cum a devenit Arthur rege”, „Puiul de lebădă”, „Sarea-n bucate”, „Prinţesele Spion”, „Wanda” și „Visând Glasuri” – primul spectacol din România care aduce în prim plan limbajul semnelor.

 

Contact

Str. Alexandru Odobescu, nr. 4, Sibiu

Telefon: 0269 211 349

Fax: 0269 210468

Adresă e-mail: secretariat@teatrulgong.ro / comunicare@teatrulgong.ro

 

Pagini oficiale online:

Website: www.teatrulgong.ro

Facebook: https://www.facebook.com/teatrul.gong.sibiu

Instagram: https://instagram.com/teatrulgong/  

Vimeo: https://vimeo.com/teatrulgong

Youtube: https://bit.ly/2GNsFT6

 

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.