Teatrul Municipal ”Bacovia” își suspendă programul de spectacole până la sfârșitul lunii martie 2020, ca urmare a măsurii Departamentului pentru Situații de Urgență de a restricționa desfășurarea activităților culturale cu mai mult de 100 de persoane participante. Spectatorii care au achiziționat bilete de la Agenția Teatrului, pentru reprezentațiile programate în luna martie, sunt așteptați să-și recupereze contravaloarea acestora, de luni, până vineri, în intervalele orare 10.00 – 13.00, 16.00 – 18.00. Pentru tichetele online, vă rugăm să transmiteți un email la adresa contact@entertix.ro, cu precizarea numărului de comandă și a contului unde să fie virați banii.
Înființarea teatrului profesionist în Bacău este consfințită prin Decretul nr. 156 din august 1948, al Prezidiului M.A.N., prin care se face transferul Teatrului Poporului din Iași în Bacău. La 9 octombrie 1948, ora 19.30, gongul a bătut pentru premiera piesei „Alarma”. Teatrul nostru, prin repertoriul actual, se adresează unui public divers, prin tematică și mesaj.
Teatrului băcăuan i se dă titulatura TEATRUL DE STAT BACĂU …apoi în timp… TEATRUL DRAMATIC BACOVIA, astăzi numindu-se TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA, Teatrul de Animație fiind secție pentru copii si tineret.
Palatul Mărăști, actualul Teatru Municipal Bacovia, a fost construit între anii 1927-1929. Sub streșinile din țiglă găzduia trei
stabilimente: Hotelul Central, cu un design ce imita interioarele castelelor franțuzești, cu rafinament și accent pe detalii, asemănător celor din vechea Filarmonică, găzduită de Palatul Municipal. Al doilea punct de atracție era cinematograful Mărăști, și al treilea Teatrul, devenit în 1968, de stat.
Inaugurarea clădirii în care funcționează în prezent teatrul, din 1929, a fost făcută în prezența Majestății Sale Regina Maria.
Data, deloc întâmplătoare în destinul imobilului: 27 martie: Ziua Mondială a Teatrului. În 2019, se împlinesc așadar 90 de ani de existență a clădirii.