Știai că 90% din creierul unui copil se dezvoltă până la vârsta de 5 ani, iar copilăria timpurie constituie, de fapt, fundația pentru o viață sănătoasă fizic, emoțional și relațional? Fiecare interacțiune, fiecare masă, fiecare poveste citită înainte de culcare contează; sunt investiții directe în capacitatea copilului de a se adapta, de a face față provocărilor și de a-și atinge potențialul maxim în viață.
În ediția a II-a a Hand in Hand Talks aducem împreună medici pediatri, psihologi, experți în educație sau nutriție și părinți într-o zi de învățare, dialog și soluții concrete. Propunem o abordare holistică unică în România, în care somnul, nutriția, imunitatea, activitatea fizică, inteligența emoțională sunt conectate între ele și esențiale pentru dezvoltarea copilului.
Ce speakeri se vor regăsi la Hand in Hand Talks 2025:
Pediatri: vor aborda subiecte legate de afecțiunile frecvente în rândul copiilor și prevenție.
Dermatologi & alergologi: vei afla informații despre creșterea incidenței alergiilor alimentare, factorii declanșatori și cum să le gestionăm.
Psihologi: vor vorbi despre nevoile emoționale ale preșcolarilor, cum gestionăm tantrumurile și construim un atașament securizant, cum să avem grijă de noi, ca părinți, pentru a putea fi disponibili emoțional pentru copii.
Specialiști în somnologie pediatrică: vor vorbi despre importanța somnului pentru dezvoltarea armonioasă sau despre dificultățile de somn la preșcolari.
Experți în educație: vor explioca modul în care învățarea timpurie influențează dezvoltarea cognitivă, despre importanța jocului și a explorării, precum și despre cum să alegem cele mai potrivite metode educaționale pentru copiii noștri.
Specialiști în activitate fizică: aflăm mai multe despre legătura dintre activitatea fizică și dezvoltarea cognitivă.
Ce vei afla la Hand in Hand Talks 2025:
Cum influențează nutriția și somnul dezvoltarea cognitivă a copilului. Ce, când și cum mănâncă un copil contează la fel de mult ca orele de somn pentru memoria și reglarea emoțională.
Cum să întărești imunitatea copilului prin metode simple, dar eficiente: de la alimentație și somn, până la joaca în aer liber și contactul cu natura.
Cum se construiește atașamentul securizant și de ce acesta este cheia relațiilor sănătoase la maturitate.
Cum să folosești o abordare integrată în creșterea copilului.