PROGRAM:
Gabriel Fauré – Après un rêve
Gabriel Fauré – Sicilienne
Erik Satie – Gymnopédie No. 1
Dmitri Șostakovici – Romance
Edvard Grieg – Solveig’s Lied
Camille Saint-Saëns – Lebăda
Ennio Morricone – Gabriel’s Oboe
Francis Poulenc – Les chemins de l’amour
Franz von Vecsey – Valse triste
Edward Elgar – Salut d’amour
Franz Schubert – Serenade
Piotr Ilici Ceaikovski – Vals Sentimental
Giacomo Puccini – Vissi d’arte
Eugen Doga – Vals
Ana-Maria Negrea
Absolventă a Facultății de Muzică din Braşov cu rezultate remarcabile și doctor în muzică din 2023, pianista Ana-Maria Negrea este în prezent artist instrumentistal Filarmonicii Braşov și profesor acompaniator la Liceul de Muzică „TudorCiortea”. Laureată a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, a urmat și cursuri de măiestrie interpretativă cu pianista Lory Wallfisch. Cariera sa artisticăa debutat în 2008, ca pianist al Operei Brașov, activitate ce i-a consolidatexperienţa în acompaniamentul vocal și instrumental. Repertoriul său vast cuprinde operă, operetă, lieduri și muzică de cameră, iar colaborările cu artiști internaționali și participarea la festivaluri renumite i-au consolidat poziția în lumeamuzicală.
A concertat în calitate de solist alături de Filarmonica Brașov și a susținut recitaluri în locații prestigioase, precum Muzeul Național Peleș, Ateneul Român, MuzeulNațional George Enescu, Basilica Santa Maria Assunta din Montecatini Terme,Santo Stefano al Ponte Vecchio din Florența ș.a.
Radu Croitoru
Violoncelist din Republica Moldova, născut în 1990 la Chișinău. Radu Croitoru și-aclădit o carieră de succes în România. A început studiul violoncelului la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău la clasa doamnei Bella Savici. Și-acontinuat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București, licență șimasterat, la clasa prof. univ. Marin Cazacu. În 2023 a absolvit studiile de masteratîn management artistic la UNAGE Iași. Face parte din „Orchestra Națională deTineret a Republicii Moldova”. În prezent este angajat ca violoncelist în orchestra simfonică a Filarmonicii din Brașov.
S-a remarcat încă din primul an de studii la București atunci când a devenitmembru al „Orchestrei Române de Tineret” și ansamblul „Violoncelissimo”, iardin anul II a obținut postul de colaborator în cadrul Filarmonicii „George Enescu”din București și membru al orchestrei „Camerata Regală” a României.
A susținut în calitate de solist numeroase concerte desfășurate în cadrul mai multorinstituții de cultură din țară și de peste hotare precum: Universitatea Națională de Muzică din București, Muzeul „George Enescu”, Ateneul Român, Institutul CulturalMaghiar din București și din Budapesta, „Sala cu Orgă” din Chișinău, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, Filarmonicile din Kiev, Brașov șiBacău.