Concert extraordinar de închidere The Wanderer | Eufonia Festival
22
sep
Concert extraordinar de închidere The Wanderer | Eufonia Festival
Sala Capitol, Bd. C. D. Loga nr.2, Timisoara
22 septembrie 2024, Ora 19:00

Info eveniment

Octetul lui Franz Schubert este una dintre cele mai importante compoziții din istoria muzicii clasice, iar în cadrul acestei ediții a Festivalului Eufonia, ne îndreptăm spre împlinirea unui vis, acela de a o aduce în fața dumneavoastră.

 

Compozitor cu o soartă tragică, Schubert a trăit doar până la vârsta de 31 de ani, însă ne-a lăsat adevărate comori muzicale. Octetul pe care vi-l propunem spre audiție în cadrul concertului extraordinar de închidere din data de 22 septembrie, a fost creat pe când compozitorul avea doar 27 ani. Scrisă pentru două viori, violă, violoncel, contrabas, corn, fagot și clarinet, prima parte a lucrării este inspirată din titlul propriului său lied, Der Wanderer. De aici pornește și titlul acestui concert, ce semnifică metaforic și călătoria noastră prin viață.

Partea lentă a acestui octet este una dintre cele mai frumoase fragmente de acest fel compuse vreodată, iar interpretarea muzicienilor internaționali prezenți anul acesta la Festivalul Eufonia promite o seară magică. 

Pentru întâia oară în cadrul festivalului, vom asculta și creația compozitorului american Henry Cowells (1897 - 1965) intitulată „Irish Legends”, dar și o lucrare semnată de compozitorul francez Émile Paladilhe (1844 - 1926). Vă așteptăm la Sala Capitol, de la ora 19:00, ca să savurăm împreună un program artistic senzațional, ce încheie ediția Chasing Dreams a Festivalului Eufonia.

 

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.