Concert Très vif | Eufonia Festival
19
sep
Concert Très vif | Eufonia Festival
Palatul Baroc, Piata Unirii, Timisoara
19 septembrie 2024, Ora 19:00

Info eveniment

În deschiderea seriei concertelor Eufonia, vă invităm să vă lăsați cuceriți de împletirea armonioasă a sunetelor instrumentelor cu coarde și al oboiului. Într-un cadru plin de eleganță și rafinament – Palatul Baroc, vă propunem, în deschidere, să audiați Cvartetul în fa major al lui W. A. Mozart, o lucrare luminoasă și plină de optimism, scrisă în 1781. 

Prezența lui Jörg Widmann chiar după Mozart și înainte de Beethoven nu este deloc întâmplătoare. Cei doi compozitori clasici reprezintă adevărate modele pentru compozitorul german, muzician care, în prezent, este compozitor în rezidență al Filarmonicii din Berlin și un adevărat fenomen al muzicii moderne. Piesa „Air”, pentru corn solo, este cântată în premieră în România, în interpretarea renumitului cornist englez Ben Goldscheider (câștigător al BBC Young musician award în 2016). 

Din creația lui L. v. Beethoven am ales o lucrare din 1797, pe când compozitorul avea doar 27 de ani. Trioul pentru clarinet, fagot și pian va fi interpretat de trei muzicieni renumiți, aflați pentru prima dată la Timișoara: Peter Friis Johansson (Suedia), Mathis Stier (Germania) și Laura Ruiz Ferreres (Spania). 

În încheierea concertului, ascultăm una dintre cele mai importante lucrări camerale ale secolului XX, Sonata pentru vioară și violoncel a lui Maurice Ravel. Compusă între anii 1920 și 1922 în memoria lui Claude Debussy, această piesă impresionistă oferă titlul acestui concert, Très vif (foarte rapid, vioi).

Lucrarea va fi interpretată de către doi muzicieni extraordinari, Nurit Stark (vioară) și Giovanni Gnocchi (violoncel).

 

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.