La Musique Française | Eufonia Baroque Academy
8
sep
La Musique Française | Eufonia Baroque Academy
Sala Capitol, Bd. C. D. Loga nr.2, Timisoara
8 septembrie 2024, Ora 19:00

Info eveniment

Duminica, 8 septembrie, de la ora 19:00, vă invităm la un adevărat regal al muzicii baroce care se va desfășura la Timișoara sub conducerea unuia dintre cei mai importanți violoniști ai muzicii baroce, Bernhard Forck. Alături de el vor urca pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii Banatul peste 20 de muzicieni din Japonia, Italia, Germania, Austria, România și China, printre care Diego Cantalupi la lăută, Mimoe Todo la clavecin, Vlad Popescu la vioară, Alexandru Mihai Bota la violă și Florian Schmidt Bartha la violoncel. 

Concertul poate fi descris ca o călătorie muzicală în jurul perioadei baroce franceze. Drumul este deschis de lucrarea „Elementele”, a compozitorului și violonistului Jean-Fery Rebel, o compoziție care are ca temă creația lumii. Prima parte, „Le Chaos”, rămâne și astăzi deosebit de modernă, deschizându-se cu un acord disonant care conține toate sunetele gamei re minor armonic. 

Călătoria continuă cu muzica scrisă de Arcangelo Corelli și Johann Sebastian Bach, doi dintre cei mai importanți compozitori ai muzicii clasice.  

După pauză, scena este preluată de J. B. Lully și J. P Rameau. Lully (1632 - 1687), deși născut pe actualul teritoriu al Italiei, poate fi numit fondatorul operei franceze și un compozitor al cărui stil a fost preluat și imitat în întreaga Europă. Din creația acestuia, aveți ocazia să ascultați muzica scrisă pentru piesa de teatru și balet a renumitului Moliere, Burghezul Gentilom, apărută în 1670.

Concertul se încheie cu muzica lui Jean-Philippe Rameau (1683 - 1764), cel care continuă și preia rolul lui Lully de cel mai important compozitor operatic din muzica franceză barocă. Suita orchestrală din opera Dardanus reprezintă o premieră absolută pentru România. 

 

Trends & News
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
© 2024 Ticketing Nation S.R.L. . Toate drepturile rezervate.