Trei surori. Monoloage
De A.P. Cehov
Regia: Andrei Și Andreea Grosu
Traducerea din limba rusă: Vladimir Turturica
Scenografia: Vladimir Turturica
Muzica: Mihai Dobre
Asistent regie și sufleur: Corina Predescu
Manager proiect: Claudia Maior
Distribuția: Raluca Iani, Ofelia Popii, Gabriela Pîrlițeanu, Ciprian Scurtea, Adrian Neacșu, Marius Turdeanu, Iustinian Turcu, Andrei Gîlcescu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Cendana Trifan, Diana Văcaru – Lazăr, Mariana Mihu – Plier, Mihai Coman, Viorel Rață
Data premierei: 28.11.2021
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză
Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani.
„Suntem în fața unei premiere de excepție pe care Teatrul Național Radu Stanca Sibiu o pregătește pentru publicul care merită acum, înainte de Sărbători, un dar important – Trei surori, de Cehov. Doi artiști tineri – care au primit deja Premiul Iulian Vișa, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – Andreea și Andrei Grosu, își dau măsura talentului după ce au triumfat cu spectacolele Cui i-e frică de Virginia Woolf și Autobahn.
Aceste spectacole însemnat două experiențe deosebite pentru actorii Teatrului Național, dar și pentru publicul lui. Îmi amintesc că la Chișinău, în toamna aceasta, în pofida restricțiilor sala era plină, erau oameni și în picioare. Nu am văzut de multă vreme așa ceva! Trei surori este un text cu roluri deosebite. Să îl ai în distribuție pe Ofelia Popii în Mașa, pe Marius Turdeanu, Raluca Iani, Gabriela Pîrlițeanu, Ciprian Scurtea, Adrian Neacșu, Iustinian Turcu, Andrei Gîlcescu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Cendana Trifan, Diana Văcaru – Lazăr, Mariana Mihu – Plier, Mihai Coman și Viorel Rață este un fapt important.
Vorbim despre confruntări extraordinare, care se vor traduce și într-un film realizat cu totul și cu totul aparte, din monologuri. Este un mare cadou de sărbători! Felicit actorii, regizorii, echipa tehnică, pe toți cei care au contribuit la crearea acestui spectacol care nu a fost deloc ușor să îl realizăm în această perioadă atât de grea și atât de plină de greutăți, în care actorii, tehnicienii, angajații Teatrului au fost încercați de această boală, dar care nu ne-a învins. Este important să vă aducem în palmele noastre acest dar, alături de inima noastră. Vă așteptăm dragi spectatori, voi care sunteți rațiunea noastră de a fi, să vedeți cum se naște miracolul!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.