GLASUL COPILĂRIEI
Un spectacol de Ani Crețu
Scenariul și muzica: Ani Crețu
Scenografia: Andrei Răduț
Muzica: Radu Mihalache
Cu: Daria Caraivan (Fetița), Ani Crețu (Mama), Oana Bănuță / Andreea Mera (Ursul), Alexandru Prica (Creionul), Julieana Drăghici (Radiera), Daniel Tudorică (Caietul), Camelia Andriță (Ascuțitoarea).
Recomandat copiilor peste 6 ani
Durata: 40 min
Spectacolul Glasul copilăriei privește tema copilăriei și oferă o radiografie a acestui univers, adresându-se părinților în opinia cărora copiii lor sunt mereu fericiți și lipsiți de griji.
Dar dacă stăm și ascultăm „glasul”, vom constata că lucrurile nu sunt deloc așa, pentru că și cei mici întâmpină probleme și dificultăți. De exemplu, privită prin ochii unui copil, o zi petrecută la școală poate părea mai complicată decât ne putem imagina.
În prima parte a spectacolului aflăm povestea unei fetițe care nu are încredere în sine. Devenim martori ai sentimentului ei de neintegrare: aflăm cum colegii râd de fetiță, cum doamna învățătoare nu îi dă posibilitatea să răspundă la întrebări. Descoperim astfel un personaj care trăiește frustrarea și neputința, iar lipsa de încredere în sine îi erodează personalitatea.
Partea a doua a spectacolului introduce o serie de obiecte, fiecare dintre acestea cu emoții, cu propria voce: o radieră, un caiet, un creion, o ascuțitoare, un ursuleț de pluș. Iar ce ne spun și ne învață aceste obiecte aparent neînsemnate este pătrunzător și important, nu doar pentru copii, ci și pentru părinți.
Finalul ne ajută să conștientizăm că, de fapt, lucrurile nu sunt așa cum poate le-am perceput. Suntem unici, iar asta este tot ceea ce contează! Dar contează să îi ascultăm și pe cei din jurul nostru.